Termékeink bemutatása a főbb szempontok, és az ár-érték arány tekintetében.

A legmegfelelőbb irodaszék kiválasztása

KOSÁR
kosár
Kosara üres.

Irodaszék kínálatunk
Vevői garancia:

Az általunk forgalmazott székek típustól függően 1, 2, illetve a Rim-Dauphin székek 5 év garanciával rendelkeznek.
Garancia lejárta után, a nálunk vásárolt székek alkatrész ellátása is megoldott, amennyiben ez szükséges, de nem jellemző

ÖNÉRT VAGYUNK:
  • kedves kiszolgálás
  • szakképzett szervizháttér
  • magyar, olasz, német, cseh termékek
  • széles áru választék - gyors, személyre szabott árajánlat
  • mennyiségi kedvezmények
  • gazdag szövet és pácszín választási lehetőség
  • nagy raktárkészlet
  • gyors szállítás
  • szaktanácsadás
  • mintaszék tesztelési lehetőség
Elérhetőség:

Tel: 06 1 361-9395
Mobil: 06 20 434-2222
E-Mail: szekek@irodaiszekek.hu

 

 

főoldal | vissza

1. Hátfájási problémák: Panaszok, megelőzésük, a legmegfelelőbb szék kiválasztása >>

2. Az egészséges ülés paraméterei >>

3. A székek technikái >>

 

1. Hátfájási problémák

Az ülésnek nem csak kényelmesnek kell lennie, de egészségesnek is.

A munka minőségének fokozatos változásával, az ülés időtartama is egyre hosszabbodik. Ha ez az időtartam a munkahelyen hat és nyolc óra között mozog, további majdnem öt órát az autóban, televízió előtt, étkezésnél, moziban vagy színházban töltünk üléssel.

Ennek köszönhetően egy hihetetlen 80 ezer órás számot kapunk, amelyet üléssel töltünk el az életünk produktív időszaka alatt. Milyen ez az ülés? A választ a már elvégzett kutatások adják. A foglalkoztatottak majdnem 67%-a helytelen testtartással ül. Mi ennek az eredménye? Az egészségi állapot rosszabbodása, alacsonyabb teljesítmény és kisebb motiváció a munkavégzés területén.

 

Leggyakoribb panaszok

A legnagyobb problémát főleg a görnyedt háttal történő ülés okozza. Panaszok jelennek meg, melyek hátfájással, fejfájással, vérkeringési rendellenességekkel, emésztési- és légzési panaszokkal, izomgöcsökkel vagy izomfeszültséggel párosulnak. A hátgerinc az egész testet egyenesen tartja, s szinte valamennyi mozdulatunkban tevékenyen részt is vesz a telefonkagyló felemelésétől egészen a járásig. A test egyensúlyba tartásához fontos annak kettős S alakú görbülete.

Az öt alsó csigolyában ez a görbület a legmarkánsabb, ezért ezek tartják a legnagyobb súlyt és ellenállnak a legnagyobb terhelésnek. Az izomzat nagy jelentőséggel bír a hátfájdalom és a hát betegséginek kialakulásánál. Az izmok nem megfelelő terhelését azok egyenlőtlen emelőszerű működésük okozza. A különálló izmok együttműködését kisebb vagy nagyobb mértékben kétféle képen lehet megzavarni: az izomzat túlzottan ernyedt , de ugyanolyan gyakran előfordul, hogy erősen feszült állapotú.

Jóllehet a hátproblémák hátterében általában az izomproblémák állnak, de ezek leggyakrabban a csigolyaközti porcok és izületi porcok elhasználódásában nyilvánulnak meg. A porcok nem tartalmaznak ereket, ebből kifolyólag a tápanyagot a környezetükből szívják fel. A bennük képződött salakanyagok viszont ellentétes irányban távoznak úgy, mint amikor a szivacsot kicsavarjuk.

Ahhoz hogy az anyagcsere a porcban a lehető legmegfelelőbb legyen, a felszívásnak és kifacsarásnak szabályszerűen váltakoznia kell. A statikus terhelésnél, amit az ülés jelent, túlsúlyban a facsarás folyamata áll. Ebből kifolyólag huzamos ülésnél a porcokba kevés tápanyag kerül.

A csigolyák közötti porcok az ülésnél állandó jellegű erős nyomásnak vannak kitéve, mely nyomás 50%-kal nagyobb, mint álló helyzetben. Ülőhelyzetben a testben feszültség keletkezik. Skandináv kutatások szerint ez a feszültség gépírásnál megkétszereződik. A számítógép billentyűzetén történő íráskor ez feszültség, a gépírásnál jelenlevő feszültség duplájára növekszik!

 

Mi egészséges?

Egészséges megoldást az úgynevezett dinamikus ülésnél érünk el, amely lehetővé teszi az ember szükségletei szerinti testhelyzet változtatást. Az egyenes testtartást elősegíti a helyesen tervezett ülőke és háttámla, amikor is különleges jelentőséggel bír a derék és a medence támasztása.

ergonómikus szék

Fontos, hogy a munkaszék engedje a test előre (munkát végző helyzetbe) és hátra (relaxáló helyzetbe) történő mozgását egyidejűleg folytonosan támaszt nyújtva a hátnak is. Az ülőke és a háttámla egyidejű mozgása, az úgynevezett szinkron mechanizmus lehetővé teszi a törzs előrehajlását, ami mellett a test alsó része ugyanazon helyzetben marad az ülésen, még a törzs újbóli kiegyenesedésénél is.

Ebből adódóan a test a széken optimális helyzetben van. A szinkron mechanikának köszönhetően a hátunk a háttámla folyamatos nyomásának van kitéve, amely meggátolja a hátizmok elernyedését. A szinkron mechanizmus lehetővé teszi a háttámlának és az ülőkének, a törzs mozgásához történő automatikus alkalmazkodását, ilyenkor beszélhetünk az úgynevezett aktív ülésről.

 

A székek általában lehetővé teszik az 50-125 kilogrammig terjedő testsúlyhoz történő ellensúly beállítást, ezzel tulajdonképpen minden súlycsoportnak meg tudunk felelni. Az ülőrész elülső oldalának legömbölyítettnek kell lennie, hogy ne idézzen elő nyomást a térd alsó részeiben.

 

Mi alapján kell kiválasztanunk a legmegfelelőbb széket?

Mi jelenti azt tulajdonképpen, hogy helyesen és egészségesen ülni? A bútorok mely tulajdonságai segítik elő a helyes ülést? A székeknek van néhány irányító eleme, melyeket a gyártók igyekeznek leegyszerűsíteni, s ezzel a lehető legegyszerűbb működtetést akarják nyújtani, kombinálva a háttámla és az ülőke univerzális alakíthatóságával. A székek minden típusát rendkívül széles választékú szövetek, felületkezelések, valamint görgők és sokféle alakú karfa jellemzik.

Tovább>>

 

Forrás: www.rim.hu

Kérjen segítséget a szekek@irodaiszekek.hu e-mailen, vagy az oldalt található telefonszámon, ha már van elképzelése, de még nem találta meg a megfelelő modellt. A megadott darabszám figyelembevételével szívesen adunk árajánlatot az elképzelésének megfelelően különböző kategóriákban.

Irodaszék tesztelés>>