Termékeink bemutatása a főbb szempontok, és az ár-érték arány tekintetében.

A legmegfelelőbb irodaszék kiválasztása

KOSÁR
kosár
Kosara üres.

Irodaszék kínálatunk
ÖNÉRT VAGYUNK:
  • kedves kiszolgálás
  • szakképzett szervizháttér
  • magyar, olasz, német, cseh termékek
  • széles áru választék - gyors, személyre szabott árajánlat
  • mennyiségi kedvezmények
  • gazdag szövet és pácszín választási lehetőség
  • nagy raktárkészlet
  • gyors szállítás
  • szaktanácsadás
  • mintaszék tesztelési lehetőség
Vevői garancia:

Az általunk forgalmazott székek típustól függően 1, 2, illetve a Rim-Dauphin székek 5 év garanciával rendelkeznek.
Garancia lejárta után, a nálunk vásárolt székek alkatrész ellátása is megoldott, amennyiben ez szükséges, de nem jellemző

Elérhetőség:

Tel: 06 1 361-9395
Mobil: 06 20 434-2222
E-Mail: szekek@irodaiszekek.hu

főoldal | vissza

1. Hátfájási problémák: Panaszok, megelőzésük, a legmegfelelőbb szék kiválasztása >>

2. Az egészséges ülés paraméterei >>

3. A székek technikái >>

 

2. Az egészséges ülés paraméterei

A stabilitás és mozdíthatóság

egészséges szék ülésAzok az irodaszékek, melyeknek ötágú görgős csillaglábuk van, ami alkalmazkodik a padló minőségéhez (kemény vagy puha felületű-e), ma már mindennaposak.
A konferencia és tárgyaló székeknek vagy más néven látogatószékeknek négy lába van, vagy úgynevezett szánkótalpa.


Az egészséges szék része az anatómiai szempontok alapján formázott ülőke.

szék ülés Elégségesen széles és mély, miközben üléskor a mélységét teljes mértékben ki kellene használni. Az ülőke elülső oldalának lekerekítettnek kell lennie.


A háttámla

Egész hosszában szüntelenül támasztja a gerincoszlopot. A különböző magasságban rögzíthető háttámlát úgy kell beállítani, hogy a támla kidomborodó íve a hátgerincet a medence területén támassza alá. A szögnek, melyet a háttámla és az ülőlap zár be, még a leggyakrabban használt elülső testhelyzetben sem szabad kisebbnek lennie, mint 90°. Csak ebben az esetben nem kerül sor a szív, az emésztő-és légzőszervek terhelésére.


Deréktámasz

A legtöbb középkategóriás székhez már kiegészítőként rendelhető deréktámasz más néven lumbális állítás. A szövet háttámlájú székekbe a háttámla belsejébe építve egy külső marokcsavar segítségével szabályozható, azaz a háttámla derék felé domborítható illetve homorítható. Létezik a marokcsavar helyett légpumpás megoldás is. Az egyre inkább keresettebb hálós háttámlájú székek hátoldalán a hálón kívül a derék egész szélességében mechanikusan állítható, de csak magasságban.


Az ülőlap magasságának beállítása

ülés magasság Lehetővé kell tennie az olyan szintbeli változtatásokat (emelést-süllyesztést), melynek során a talp teljes felületével érintkezik a padlóval, miközben a térdízület 90°-os szöget zár be. A mai székeken gázlift segítségével állíthatjuk meg az ülésmagasságot.


A karfák állíthatósága

szék karfa A karfák magasságának állíthatósága a vállak megfelelő magasságban - vízszintesen - tartásához fontos. A szélességben is állítható karfák az ülőlap szélességét növelik meg azzal, hogy az ülőlaptól oldalirányban távolíthatók. A maximális kényelmet a multi funkciós karfák nyújtják, amelyek szélességben, mélységben, magasságban és oldalirányban állíthatók. Meg kell még említeni a karfák top részét, azt a vízszintes felületet melyen az alkarunk nyugszik. Ezek lehetnek puha vagy kemény felületűek műanyagok vagy kárpitozottak.


Az egészséges ülés biztosítója a szék központi rugója

Elsősorban azt az éles becsapódást tompítja, ami a hirtelen leülésnél keletkezik, de minden más testmozgás tompítása is az ő feladata.


Az ellenálló kárpitozás

irodaszék kárpit Az ellenálló kárpitozás hozzájárul a szék tartósságához és esztétikai megjelenéséhez. A kárpitozásnak meg kell felelni annak a követelménynek, hogy az adott ülőbútort milyen gyakran és milyen környezetben használjuk. A meghatározó fizikai tulajdonságok közé a kopásállóság, bolyhozódás, színtartósság és esetlegesen a tűzállóság tartozik.

A vezetői székek olcsóbb árfekvésben többnyire műbőrrel készülnek. Előfordulnak az úgynevezett bonded bőr székek is, melyek 30 %-ban újrahasznosított valódi bőrt tartalmaznak. A valódi bőrrel készülő székeknek csak a testfelülettel érintkező része valódi bőr, a többi azzal teljesen hasonló műbőr. Felár ellenében teljes bőrrel is készülnek székeink.

Az egészséges szék mechanikája

egészséges szék

A szinkronmechanikával ellátott székek teszik lehetővé az úgynevezett dinamikus ülést, ami elősegíti az emberi test állandó mozgásban tartását. Az ilyen mechanikával ellátott székek háttámlás, valamint ülő részeikkel automatikusan alkalmazkodnak, követik és megtámasztják a törzs mozgását.

A szék alatti karok segítségével a háttámla rögzíthető, ill. kioldható. A súlyhoz állítható mechanikák már nem vágják hátba az embert, ha kioldja a kart hanem a háttámlába kissé beledőlve oldanak ki.

Az effajta ülés meggátolja a test mozdulatlanságát, merevségét, valamint csökkenti a statikai terhelést, a hátizmok fáradságát, és segíti a kellő aktivizálást és relaxációt. Célszerű gondosan megfontolni a kiválasztandó szék konkrét típusát, hogy a lehető legjobban megfeleljen a szék specifikus használatának.

Tovább>>

Forrás: www.rim.hu

Kérjen segítséget a szekek@irodaiszekek.hu e-mailen, vagy az oldalt található telefonszámon, ha már van elképzelése, de még nem találta meg a megfelelő modellt. A megadott darabszám figyelembevételével szívesen adunk árajánlatot az elképzelésének megfelelően különböző kategóriákban.


Irodaszék tesztelés

Ne szalassza el ezt a díjmentes lehetőséget. Kattintson a következő hivatkozásra.

Irodaszék tesztelés>>

Ha még nem teljesen biztos a dolgában, kérje tanácsunkat, illetve próbálja ki székeinket saját munkakörnyezetében.

A próbaszék igénylésének lehetőségét olyan budapesti székhelyű cégek részére tudjuk biztosítani, akik legalább 5 darab, vagy minimum 120.000 forint értékben terveznek irodaszék beszerzést. Részükre egyedi árajánlatot készítünk, melyben bemutatott székekből kiválaszthatják a 3 leginkább tetsző modellt. A kiválasztott székeket 7 napos díjmentes és kötelezettségmentes helyszíni tesztelésre irodájukba kiszállítjuk és igény szerint bemutatjuk a választható szöveteket is.

Egyszerűen ki kell töltenie az alábbi űrlapot és mi mindent intézünk Ön helyett, a kiszállítástól kezdve a szék beállításáig. Most 7 napon keresztül tesztelheti munkaszékeinket.