Termékeink bemutatása a főbb szempontok: Munkaszék beállítása, lábtámasz fontossága

A legmegfelelőbb irodaszék kiválasztása

KOSÁR
kosár
Kosara üres.

Irodaszék kínálatunk
Vevői garancia:

Az általunk forgalmazott székek típustól függően 1, 2, illetve a Rim-Dauphin székek 5 év garanciával rendelkeznek.
Garancia lejárta után, a nálunk vásárolt székek alkatrész ellátása is megoldott, amennyiben ez szükséges, de nem jellemző

ÖNÉRT VAGYUNK:
  • kedves kiszolgálás
  • szakképzett szervizháttér
  • magyar, olasz, német, cseh termékek
  • széles áru választék - gyors, személyre szabott árajánlat
  • mennyiségi kedvezmények
  • gazdag szövet és pácszín választási lehetőség
  • nagy raktárkészlet
  • gyors szállítás
  • szaktanácsadás
  • mintaszék tesztelési lehetőség
Összeszerelés:

A székek többsége főbb egységeire bontva érkezik, ezért összeszerelésük egyszerű.

Külön kérésre a helyszínen összeszereljük az alábbiakban foglaltak alapján:
1-5 darab esetén: 2990 Ft +Áfa/db
5-15 darab esetén: 1590 Ft +Áfa/db
15-35 darab esetén: 990 Ft +Áfa/db

Elérhetőség:

Tel: 06 1 361-9395
Mobil: 06 20 434-2222
E-Mail: szekek@irodaiszekek.hu

 

főoldal | vissza

A munkaszék beállítása

Az egészség megőrzése és a biztonság a legfontosabb kérdés kell legyen a munkahelyen. A számítógépes munkahelyeken speciális problémák merülhetnek fel, mivel itt az emberi test igénybevétele eltér attól, amihez az az elmúlt korok során alkalmazkodott.

Az átlag felhasználó csak azt tudja, eldönteni hogy kényelmes-e a szék vagy sem, hamar elfárad el az ülésben vagy hátra tud-e dőlni, kényelmesen eléri-e a számítógép billentyűit, beleizzad-e vagy sem, elzsibbad-e az ülepe.

Az ideális ülési helyzet az, amikor a derék végig a háttámlának támaszkodik. Ezzel elkerülhető a felesleges izommunka. Amennyiben lehetséges, próbálja meg mindig egyensúlyi helyzetben tartania magát, így elkerülheti az izmok, ízületek és idegek megfeszülését és megfájdulását.

A háttámlát olyan a magasra állítsa be, amikor úgy érzi, hogy a deréktámaszték a hát alsó szakaszának hajlatához esik. Ha a rugóerő állítható, a használó súlya alapján kell beállítani a háttámla ellennyomását. Úgy állítsa be a munkaszék ülőlap-magasságot, hogy a széken hátrahúzódva a talpai teljesen lent feküdjenek a padlón. Akkor megfelelő a magasság, amikor a sarka lent van a földön, és combjának alsó részén nem érzékel nyomást.

Az ülésmélységét úgy szabályozza, hogy a háta jól meg tudjon támaszkodni a háttámlán, de közben a térdhajlatait se nyomja a szék széle, egy tenyérnyi hely maradjon a térd és a szék elülső széle között. Az ülőrész elülső oldalának legömbölyítettnek kell lennie, hogy ne idézzen elő nyomást a térd alsó részeiben A mélységet vagy az ülőlap, vagy a háttámla mozgatásával lehet szabályozni. A karfa magasságát pedig úgy kell beállítani, hogy a váll leengedett helyzetben maradhasson, amikor a kar az asztalon nyugszik.

Aki az átlagosnál alacsonyabb vagy magasabb, a szék ülésmagasságának megváltoztatásával vagy állítható magasságú munkaasztallal közelíthet az ideális testtartáshoz. Különleges esetben a lábtámasz segítségére is szükség lehet.

 

Lábtámasz fontossága

Általánosságban a standard magasságú íróasztal (72-75 cm) magasnak fog bizonyulni az intenzív gépelés, vagy egérhasználat során. A speciálisan erre a célra kialakított számítógépes munkaasztalokat meg lehet vásárolni, és ha előreláthatólag sok időt fogunk eltölteni a számítógépünk előtt, akkor javasolt a lábtámasz alkalmazása. Ha az asztal magassága nem állítható, a szék ülésmagasságának állításával, és a lábtámasz használatával próbálkozzunk elérni a helyes pozíciót.

 

A lábtámaszról, amennyiben a dolgozó igényli gondoskodni kell. Az alkalmazott lábtámasznak biztosítania kell a kényelmes, természetes lábtartásnak leginkább megfelelő szöget a lábszár és a lábfej között. A lábtámasz felülete legyen csúszásmentes, és biztosítani kell, hogy a padlón se mozdulhasson el. Javasolt az állítható magasságú lábtámaszok alkalmazása.

A jó munkaszék jellemzői

A megfelelő munkaszék jellemzőinek ismertetése előtt érdemes néhány szót ejtenünk az ülő testhelyzetről. Az ülés tulajdonképpen nem természetes testhelyzete az embernek. A gerincet fekvés közben éri a legkisebb terhelés, és a megfelelő testhelyzetben ülve is nagyobb az igénybevétele a gerincnek, mint álláskor. A helytelen, görnyedt pozícióban ülés pedig fokozottan igénybe veszi gerinc csigolyáit, ízületeit és a hát izmait. Az ülés tehát fokozottan megterhelést jelent szervezetünk számára, ezért kell nagy figyelmet fordítanunk a munkaszék megválasztására.

Általánosságban elmondható, hogy a jó munkaszék célja, hogy stabilan megtámassza a testet egy olyan pozícióban, amely huzamosabb ideig is kényelmes és fiziológiailag is megfelelő. A munkaszék kialakítása során ügyelni kell arra, hogy a használat során a vérkeringés a lábszárakban nem csökkenhet, az ülés során felvett testhelyzeteket könnyű legyen fenntartani és megváltoztatni is egyaránt. Ennek érdekében a szék ülésmagasságának állíthatónak kell lennie, az ülésmélységnek is állíthatónak kell lennie, vagy olyan módon, hogy a háttámasz állítható, vagy olyan módon, hogy a szék ülőfelülete állítható.

Az 50/1999. (XI.3) Eü.M. rendelet előírásaiban az szerepel, hogy a háttámasz legyen dönthető, de ez hibás, mert nem arra van szükség, hogy dönteni lehessen, hanem arra, hogy stabilan támassza a gerincet egy adott pozícióban, ezért magasságilag állíthatónak kell lennie a háttámasznak. A dönthetőség önmagában nem biztosítja a megfelelő deréktámasztást. Magasabb háttámasz esetén, amely a vállat is megtámasztja szükséges egy konvexitás a derék tájon, amely fokozatosan kiegyenesedik, vagy konkáv felületbe megy át.

Abban az esetben, ha a munkavégzés során követelmény a nyak és a váll izomrendszerének megtámasztása, kartámasszal kell ellátni a munkaszéket, amely egyúttal segíti a felállást és a leülést is. A kartámaszt úgy kell kialakítani, hogy az nem zavarhatja a dolgozó munkavégzés során preferált testhelyzetét. Amennyiben mégis zavarja, akkor állítható magasságúnak kell lennie, vagy el kell hagyni. Számítógépes munkahelyek esetében, mivel az alkartámasztás a munkaasztalon biztosítani kell, a kartámasz elhagyható, mert a dolgozót csak akadályozza a munkahely használatában.

A munkaszékben ülés akárhogyan is változtatjuk a testhelyzetünket megterhelő, és ezen semmilyen különlegesen drága és állítható székcsoda nem segít. Elgémberednek a tagjaink és hiába fészkelődünk, előbb-utóbb fel kell állnunk és meg kell mozgatnunk nyakunkat, hátunkat, lábainkat, hogy helyreállítsuk bennük a vérkeringést. Ne vegyünk a szükségesnél drágább munkaszéket, inkább minden órában tornázzunk 5 percet, ez az ergonómiai szempontból leghelyesebb megoldás.

Forrás: www.vizvirag.hu

Próbálja ki termékeinket

Ha még nem teljesen biztos a dolgában, kérje tanácsunkat, illetve próbálja ki székeinket saját munkakörnyezetében. Önnek, csak egy feltételnek kell megfelelnie, ahhoz, hogy igénybe vegye szolgáltatásunk és ez a feltétel a budapesti munkahely. Egyszerűen ki kell töltenie az alábbi űrlapot és mi mindent intézünk Ön helyett, a kiszállítástól kezdve a szék beállításáig. Most 7 napon keresztül tesztelheti munkaszékeinket.

Ne szalassza el ezt az amúgy díjmentes lehetőséget. Kattintson a következő hivatkozásra.

Irodaszék tesztelés>>

Kérjen segítséget a szekek@irodaiszekek.hu e-mailen, vagy az oldalt található telefonszámon, ha már van elképzelése, de még nem találta meg a megfelelő modellt. A megadott darabszám figyelembevételével szívesen adunk árajánlatot az elképzelésének megfelelően különböző kategóriákban.